keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Tiroli 2013 - 1. Itävallan matkan suunnittelua

Hiihtoloman aikoihin aloimme suunnitella 20-vuotishäämatkaamme. Toivoimme lomaltamme seuraavia asioita:
  • mahdollisuutta liikkua luonnossa, 
  • mahdollisuutta harrastaa valokuvausta,
  •  riittävästi lepoa ja 
  • hyvää ruokaa. 
Rantalomalle emme halunneet. Harkitsimme Azoreita, mutta sinne pääsee yllättävän huonosti heinäkuun aikana. Itävallan alppikohteet jäivät siis jäljelle. Pienenä ja rauhallisen paikkana Söll tuntui vastaavan odotuksiamme. Matka-ajankohdaksi valitsimme 13.7.-21.7.2013, jolle hotellivaihtoehtoja oli muutamia Päädyimme hotelli Alpenpanoramaan, jossa oli saatavissa puolihoito. 

Matkan ostaminen

Matkan Sölliin varasimme maaliskuussa Aurinkomatkojen internetsivujen kautta. Kahden hengen matkasta maksoimme 400 euron varausmaksun ja loput kuukautta ennen lähtöä. Maksaminen sujui kätevästi verkkopankin kautta. Varasimme Aurinkomatkojen Oma loma -palvelun kautta Salzburgin retken etukäteen. Retki maksoi 39 e/ hlö. Paikan päällä varatessa retki olisi maksanut 42 e/ hlö. Hinta oli edullinen, sillä se sisälsi bussimatkan kohteeseen ja opastetun kaupunkikierroksen. Omatoimiretkenä kulkuyhteydet olisivat olleet monimutkaiset.

Matka-asiakirjat ja rokotukset

Matka-asiakirjana oli passi ja tuloste matkavahvistuksesta. Erillisiä lentolippuja emme saaneet. Lento Helsingistä Innsbruckiin lähti aikaisin aamulla klo 6.55 ja oli perillä 8.30. Aikaeroa oli -1h. Teimme lähtöselvityksen edellisenä iltana älypuhelimella ja saimme sähköpostiin QR-koodin, joka näytettiin kännykästä lähtöportilla.

Rokotuksia ei tarvinnut ottaa, eikä vaihtaa matkavaluuttaa, koska olimme menossa Euro-maahan. 

Otimme matkavakuutuksen, joka kattaa arvioimamme matkatavaran arvon. Tilasimme myös hyvissä ajoin ennen matkaa Kelalta maksuttoman Eurooppalaisen sairaanhoitokortin. Se oikeuttaa saamaan sairaanhoitoa EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä samaan hintaan kuin kohdemaankin asukkaat. Kortti uusitaan automaattisesti kahden vuoden välein. 

Datapalvelut matkan aikana

Ennen matkaa toiseen kännyköistämme tilattiin netin kautta Holiday Phonesta liittymä, joka salli käytännössä rajattoman datan käytön (50e), mutta ei sisältänyt puheluja eikä tekstiviestejä. Käytännössä Holiday Phone lähetti etukäteen postitse itävaltalaisen operaattorin simkortin kotiin. Kortti asennettii puhelimeen Itävaltaan saavuttaessa. Toiseen kännykkään tilattiin lomakohteessa DNA:n matkadatapaketti  Lomadata S, joka oli voimassa 14 vrk (14,99e).

Hankkimaamme Holiday Phonen kautta liittymän, jossa oli 10GB dataa, mutta ei lainkaan puhemahdollisuutta. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että jos matkan aikana olisimme joutuneet erilleen, olisi yhteyttä voinut pitää vain esim. Facebook-viestein tai Skype-puheluin. Käytimme suuremman datapaketin puhelinta myös WLAN-yhteyspisteenä mukana olleelle iPad minille. 

3 kommenttia:

  1. Mukava lukea. Varmasti mahtava loma ja pesee rantalomat satanolla. Oliko täällä jossain loputkin retken päivät kerrottuina? ilkka

    VastaaPoista
  2. Matkustusajankohta oli varmaankin 14.7.-21.7.2013, koska itse olin 14.7.-28.7.2013. Kaikenkaikkiaan viidestoista viikko siellä!

    VastaaPoista